Hvordan påvirker grønne planter hjemmet ditt?

Hei tirsdag!

Nå er vi allerede en god uke inn i september og idag er det sikkelig høststemning, i alle fall hjemme hos meg. Jeg har bare lyst til å krype oppi sofaen og drikke varm kakao i joggedressen. Bladene på trærne har begynt å endre farge og rundt oss går de friske, grønne bladene over til å bli oransje eller gule. Da er det høst!

eric-jan-van-dorp-07vGM7LID-w-unsplash.jpg


Selv om høsten kryper seg innpå oss må vi fortsatt snakke litt om grønne planter og hvordan disse påvirker ditt hjem.


Tidligere har det ikke vært så veldig mye grønne planter i hjemmene våre. Fokuset har ligget på gjenstander og ting. Nå derimot, har planter, og da spesielt de grønne plantene, fått mer plass og mer fokus. Dette er virkelig på tide, synes jeg. Ikke bare fordi det er fint å se på, men det har stor innvirkning på trivsel i hjemmet. En spesielt viktig funksjon grønne planter har er at de renser lufta innendørs for organiske gasser.

Vi bor i et land som bygger svært tette og varme hus, da er det ekstra greit å merke seg at grønne planter tilfører oksygen.
Forskning viser også at grønne planter kan redusere hodepine med hele 45 % og trøtthet med 32 %. Økt oksygeninnhold i lufta reduserer dessuten stress, og øker konsentrasjon og kreativitet
Grønne planter absorberer også lyd.
Bare dette i seg selv er vel grunn til å skaffe seg noe grønt synes jeg.

Noe av det som er så bra med grønne planer er at de trives i de aller fleste rom i huset. De er dekorative på badet sammen med duftlys og andre spa-elementer. De kan være fine å ha på soverommet, og bidrar til bedre luft der vi sover.
Et tips er å bruke plantene for å framheve gjenstander du er glad i. Dette for å tilføre farger, eller skape ekstra liv i interiøret.

pintando-la-luz-WGZv8R05LSo-unsplash.jpg

Blomsterbutikkene er ikke bare fulle av blomster, men også av kunnskap. Forhør deg gjerne om hvilke planter som kan brukes hvor, og til hva. Ikke minst er stell og vanning viktig.
Noen har «grønne fingre» som vi kaller det, mens andre ikke helt får det til med blomster, og må bytte de ut oftere.
Da er mitt tips å spørre i blomsterbutikken om hvordan blomstene skal stelles, eller kanskje enda enklere: skaff deg kunstige blomster.

-Camilla

eve-PBWJDGOOgZM-unsplash.jpg